Nu är man igång

Då har skolan dragit igång och första veckan är avklarad. Man måste läsa 12 credits på UIUC för att behålla sitt visum men sen behöver man 15 undergraduate credits eller 12 graduate credits för att kunna översätta dessa poäng till 30 hp i Sverige. Man har även två veckors av add/drop dvs man har chansen att gå på många fler kurser för att sedan bestämma sig vilka man vill läsa och droppa resten. Jag läser 4 kurser på 14 credits där jag har blandat undergraduate och graduate kurser. 

Den första är Advanced Molecular Genetics vilket är en 500 kurs ges bara till 5e års elever exempelvis masterstudenter eller PhDstudenter. Ganska tung kurs med föreläsningar och diskussionssemniarie där man förbereder sig genom att läsa en vetenskaplig artiklel som man sedan diskuterar. Den är på 4 graduate credits så lär kräva mycket jobb men sjukt lärorikt. 

Den andra kursen är Bacterial Pathogenensis och det är en 400 kurs så lite lättare men ändå avancerad. Där är det 3 undergraduate credits. Helt underbar föreläsare som är både kunnig och engagerad. 

Cancer Cell Biology är den tredje kursen som också verkar vara sjukt intressant och även den är en 400 kurs med 3 undergraduate credits. 

Min sista kurs är faktiskt en 8-veckors online kurs och den börjar i oktober så vet inget om den än så länge. Det är Forensic Science och det är bara en 200 kurs så lär vara ganska chill även om den är på 4 undergraduate credits. 

Men det som är annorlunda här är att man får läxor i vissa kurser som ger poäng och det kan motsvara 30% av betyget. Sen kommer jag även ha 4 exams i varje kurs där varje exam räknas som 25% av slutbetyget. Här blir det inget intensivt tentaplugga utan det gäller att hålla sig i fas hela tiden. 

   
   
Orientation som är motsvarigheten till vår nollning drog igång en vecka innan skolstarten och det var olika aktiviteter varje dag. Union (kårhuset) är gigantiskt och i källaren finns det bowling, Arcade games och mycket annat så vara ganska fräckt att kunna spela allt gratis den veckan. Det har varit mycket gratis mat och T-shirts under de olika aktiviteterna men det som var största var Quad day. Under den dagen ställer alla fria föreningar ut sig på the main Quad som är en gigantisk gräsmatta framför the Union. Det var ca 1400 föreningar och det var helt otroligt mycket människor. Tanken är att man går runt får saker gratis och skriver upp sig för att gå med i deras klubb. Finns så sjukt många klubbar både seriösa och oseriösa, men kul var det.  

  
Det är fortfarande sjukt varmt här och nästa vecka ska det bli 32 grader så sommaren har ännu inte försvunnit. Precis innan skolan började bjöd vår hyresvärd alla som bor i RTHhusen (60 pers) på barbecue med sjukt mycket mat. Både förrätt, barbecue och allt avslutades med tårta. Kunde inte bli bättre!

  
Ikväll blir det karneval på Union och efter det blir det antagligen öl på någon pub och tro mig, efter en lång skolvecka behövs det verkligen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s