2 veckor kvar

Det känns som om det var igår det var 7e augusti och jag satt på planet till Chicago och visste inte riktigt vad som väntade mig. Nu är det bara 13 dagar kvar tills min sista finals och 19 dagar tills jag befinner mig i Miami.

Under dem senaste månaden har det varit Halloween, vilket är superstort i USA. Vi spenderade kvällen i ett gigantiskt fraternity house, där det bjöds på öl hela kvällen.Tänk om det kunde vara så hemma i Sverige. Man har ju lite fördomar om att alla killar och tjejer utnyttjar Halloween till att klä sig lättklätt. Sanningen är att det stämmer 100%. Under kvällen var det 5 grader men det stoppade inte amerikanerna från att klä sig som om det vore 30 grader.

IMG_1830.JPGIMG_1812.jpg

Sen har det sjävklart varit lite sportevent med. Vi var i Chicago och kollade på en basketmatch med Chicago Bulls. Efter förläggning så förlorade tyvärr hemmalaget men spännande var det iaf. Målet är att försöka ta sig igenom alla sporter och än så länge så verkar det ganska lovande. Nästa sport måste vara baseball men det blir till våren. Måste dock erkänna att basket inte riktigt är min grej och jag hade till och med en kompis bredvid mig som tog sig en tupplur under matchen.

IMG_1880.jpgDSC01840.JPG

En högtid som jag önskade att vi hade i Sverige är Thanksgiving. Vanligtvis får man runt två dagars extra ledighet men på vårt universitet får man en hel vecka ledigt. Så vi var 7st européer som tog tillfället i akt och begav oss söderut för en roadtrip. Vi var borta i 10 dagar, körde över 3800 km och tog oss igenom 8 delstater. Dagen efter vi lämnade Urbana så började det snöa där och de fick ca 10 cm snö men vi hade begett oss mot 20 grader istället. En mycket bättre deal.

Det blev många långa sträckor men vi stannade till i Memphis där det bjöds på en hel gata med barer på varenda sida, livemusik och världens godaste ribs. Man märkte direkt att man hade lämnat Illinois och befann sig mer söderut då människorna blev ännu trevligare och dialekten ändrades totalt. Efter Memphis blev det en lång bilkörning till Houston där vi var tvungna att besöka NASA space center. Otroligt coolt! Därefter blev det New Orleans som var huvudmålet där vi spenderat mestadels av vårt lov. Så fort man gick ut på gatan kändes det som om man var tillbaka i Europa. Allt var väldigt franskt inspirerat och det var kaféer överallt, gatumusik och maten var helt gudomlig. Här var det skaldjur, ostron och fisk som gällde tvärtemot Memphis och Houston där det hade varit kött, kött och mera kött.

DSC01982.JPGDSC01933.JPGIMG_2095.JPGDSC02041.JPGDSC02001.JPGIMG_2174.jpg

Det blev några turer till museum också, även om jag inte är något speciellt fan av museum. Men i New Orleans var vi på World War II museum och även om det var vinklat åt det amerikanska hållet så var det riktgt bra. Själva Thanksgiving spenderade vi på att titta på paraden igenom stan där det var Marching bands som spelade, cheerleaders och mycket annat. Efteråt tog vi oss till en restaurang där det var buffé som gällde. Jag tror aldrig att jag har ätit så mycket i hela mitt liv. Det var allt man kunde tänka sig, thanksgiving mat, ostron, räkor, fisk, kött, grytor, sallader  och allt avslutades med olika typer av efterrätt. När vi väl kom hem så var det 100% matkoma. Det tog ett tag innan men fick tillbaka sin aptit.

IMG_2302.JPGIMG_2359.jpgDSC02209.JPGIMG_2333.JPG

Sista stoppet blev Nashville och likt Memphis så var det mycket jazz, blues och countrymusik. Här fick vi uppleva livemusik både mitt på dagen och på kvällen. Tyvärr så hade vi det ganska regnigt i Nashville men vi kunde inte riktigt klaga eftersom vi tidigare hade haft mellan 15-20 grader och sol och hemma i Urbana så var det snö. När man gick runt på gatorna så kändes det nästan som varenda person gick runt med stövlar och cowboyhatt. Ganska förståligt när de har erbjudanden ”Köp ett par stövlar, få två par gratis”. Sen kostar ett par runt 250 dollar men populära var dem.

IMG_2434.jpgIMG_2439.JPGIMG_2384.JPG

10 dagar senare var vi hemma igen men riktigt rolig roadtrip var det och jag skulle verkligen rekommendera New Orleans till alla.

Jag har hört att alla som har ansökt om utbytesstudier har fått svar om sin nominering så grattis till alla som fick en plats, speciellt till dem som kom in på UIUC. Ni kommer ha det riktigt bra här. Undrar ni något om visum, boende, kurser, skolan eller bara hur livet är här så tveka inte att höra av er här eller på Facebook. Jag svara gärna på frågor, hur seriösa eller oseriösa dem än är. 😉

Idag är det 2 grader och regn/snö men till helgen ska det bli 15 grader. Här skiftar vädret som bara den men jag slipper gärna kylan så länge det bara går.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s